2010. szeptember 4., szombat

Machete

Tegnap elmentünk megnézni a Machete bemutatóját. Egy nagyon durva hack 'n' slash filmet sikerült kihozni, de ez nem is csoda, hiszen ez a film egy ál-előzetesként kezdte Tarantino és Rodriguez duplaprojektjében a Grindhouse-ban, amelyek szintén nem habos-babos matinék voltak. Úgy voltunk vele, hogy elég kemény hét volt ez, a végére jöhet egy kis darálás, és a rottentomateoes is 74%-ra értékelte, plusz volt pár meglepetéskarakter, mint pl. Robert DeNiro, Jessica Alba akkor annyira gáz mégsem lehet.
A történethez hozzátartozik, hogy múlt héten puszta kíváncsiságból megnéztük a The Expendables-filmet, amiben az azóta már híressé vált jelenetén, mikor Statham "Buda" és "Pest"-ként mutatja be magát és Sylvester Stallonet, nagyjából csak mi nevettünk a nézőtéren.
A tegnapi esti bemutatón feljött a 21th Century Fox logo, felette, hogy most 75 éves. Mindjárt eszembe jutott William Fox, aki Fried Vilmos néven Tolcsván (lásd zempléni kanyarvadászat) született kereken 1oo évvel előttem. Vagy ott van Zukor Adolf Ricséről (szintén BAZ megye), aki a Paramount Pictures-t alapította, ás akinek az irodájában volt egy tábla az álláskeresőknek:
"Nem elég magyarnak lenni" alatta kis betűvel: "de azért segíthet"

Szóval elindult a film, peregtek az események, a karok, a lábak,a fejek. A film közepén feltűnt egy nagyon ismerős biztonsági őr, aki odahajolt Danny Trejo-hoz, és magyarul szólalt meg. Ekkor esett le, hogy bizony Antal Nimród is kapott egy nyúlfarknyi szerepet. Nem akarok szentimentális lenni, de egy amerikai moziban, ahol szürcsölöd a két literes "közepes" kóládat, és ahol rajtunk kívűl csak igazi amerikai nerd-ök voltak kiváncsiak erre a filmre, igazán szívszorító tud lenni egy ilyen pillanat. Szintén csak mi nevettünk...