2011. július 17., vasárnap

Syracuse Nationals 2011


Ezen a hétvégén a Fair-re mentünk ki, hogy vintázs amcsi kocsikra csorgassuk a nyálunkat. Ahhoz képest, hogy a keleti part egyik legnagyobb találkozójának számít, és a szombatot választottuk ki, amely a főnapként szerepelt tüzijátékkal, ökörsütéssel, tombolával (ahol egy kit HEMI V8-ast is  kisorsoltak), ennek ellenére már sokan pakoltak mire odaértünk nem kis értetlenséget okozva ezzel. Szerencsére nagy nehezen találtunk egy büfét, ami még csak félig csomagolt össze, szóval gyorsan kikértük a zsírburgereket hideg Budweiserrel. Mindenesetre még így is sok látnivaló maradt, és az oszladozó tömeg miatt könnyebb is volt fotózni ezeket a gyöngyszemeket. 
Apjuk! Ugorjá le a piacra fél kiló krumpliért, de k.rva gyorsan!

A trend, ami a motoroknál is észrevehető, hogy már nem kell a nagyapa elhagyott fészerében rozsdásodó 1935-ös Fordot restaurálnod hosszú-hosszú évek alatt vérverejtékes munkával, bármilyen típushoz megtalálod az eredeti, vagy  "majdnem eredeti" utángyártott alkatrészt, karosszéria elemet 1908-tól napjainkig. 

Ha viszont arra is lusta vagy, hogy összerakd, akkor műhelyek százai várják a vastagpénztárcájú ficsúrokat, akik még hisznek abban, hogy egy hot-roddal bármilyen bugyit meg lehet olajozni. 
már a kutya sem igazi...

A vásárló olyan színú kocsit választ, amilyet csak akar, feltéve ha rozsdásfoltost akar

Mindenesetre jó volt egy helyen olyan autókat látni, amelyek többnyire nem voltak fiatalabbak 40-nél. Íme itt is ez az ifjú hivatásos titán 68-ból, ő egy elég fiatal résztvevőnek számított, bár már vártuk,hogy mikor szál be egy  mellékszereplő a Kojak-ból, vagy a San Francisco utcái-ból.



Persze belefutottam gyerekkorom kedvenc hősébe is, hiszen amikor a Hazárd megye lordjai áttörték a vasfüggönyt minden kissrác álma egy Dodge Charger volt. Lee tábornokkal ugyan nem futottam össze, de fekete testvére itt volt, és gyönyörűbb volt mint valaha.




Vadásztunk sárga fekete csíkos bumblebee Camarokra is, íme időrendi sorrendben:






Majd elértük a börzét, ahol végre az igazi arcok árulták az igazi portékákat. Egy csóka például vintázs benzinkutakat, ha esetleg a műhelyedbe/nappalidba/fürdőszobádba akarsz egy kis elhagyatott sivatagi hangulatot csempészni.

A hazaindulás előtt csatangoltunk még egy-két órácskát a fojtogató benzinszagban a placcon szunnyadó fenevadak között, ahol méterről méterre esett le az állunk a gyönyörűségektől, amik miatt mégiscsak megérte kijönni. Rákendról!