2009. december 15., kedd

Ha nem találkoznánk...

...akkor Békés, Boldog Karácsonyt, és még boldogabb Új Évet kivánok innen Amerikából Magyarországra ezekkel az ír gidákkal, akik egy ukrán népdalt énekelnek:

-
-
(Clinton Square, Syracuse)

2009. december 12., szombat

Mai banda - Five Finger Death Punch

Fotós Gábor barátom hivta fel erre az együttesre a figyelmemet, vagyis kérdezte, hogy nem ismerem-e őket, mert elég sokszor megy a "nájntifájvex"-en, és bejön. (nem a rádió, a zene:-D) amolyan amerikai dallamos, bólogatós. Rá is kerestünk a weboldalon az aznapi számlistán és meg is találtuk ezt a számot: Hogy mi a különleges benne, azon kivül, hogy mindig önkéntelenül kiráz a hideg 1:52-nél?
-

-
A háttérben ugráló raszta hajú gitáros srác, becsületes nevén Báthory Zoltán, aki 2005-ben gondolt egyet, összeszedett pár tehetséges zenészt pl a W.A.S.P.-ból (másik kedvencünk, ugye Marci), Anubis Risingból, akikkel 2007-ben be is robbantak a "The way of the Fist" albummal a Billboard lista elejére. A 5FDP két év alatt Amerika egyik legnépszerübb zenekarává nőtte ki magát. Most jött ki szeptemberben a második album " War is the answer", ami szintén hasonló sikereket ért el. Valahogy igy kell ezt csinálni. Gratula Zoli! (ha esetleg Matt kilépne, én itt vagyok!, van szakállam, meg egy 5 húros Fenderem, hahahaha)
( a kép a zenekar honlapjáról származik:
www.fivefingerdeathpunch.com)

Interjú az első kávézóasztalból készitett gitárról:

2009. december 10., csütörtök

In vivo..

imaging. Ez most a varázsszó mindenre. Rengeteg mindenről tudnék és akarnék irni, de eszméletlen pörgés van, és nagyon kevés idő.
(És persze közben üdvözlöm lelkes határon túli magyar olvasóimat is!)
Miközben a második aim-et gyürjük a humán studyban (ez szép mondat volt, Ádám, gratulálok), mellette mennek az egérkisérletek, valamint nemsokára megjön az in vivo image station-ünk, amit tegnap próbáltam bemutatni egy szolid előadásban. Ha a konfokálisnál azt hittem egy sci-fiben vagyok, akkor ez itt megfelel egy másik dimenziónak. A készülékben van egy 20x20 as vizsgálókamra, amibe akár 4 egér is belefér békésen szundikálva (1.kép), van benne fluoreszcencia , UV, lumineszcencia, radioizotópos detektor, röntgen, napfénytető, bőrülés, klima. A legdurvább, amikor a külső szőrre rárakod a röntgen és a két fluoreszcencia képet, igy kapva a 4-layer composite képet (2 kép).
Ricardoval ma azt próbáltuk megfejteni, hogy csúcs Porshcét, vagy egy alap Lambót kellett volna-e venni az árából:-D De mit nekünk sebesség, mit nekünk csillogás, hiszen januárban jön a csóka és egy itteni postdoc havi fizetéséért installálja a készüléket. Na ez sem lehet egy rossz meló.
Szóval rengeteg mindenről tudnék irni, például a Beaver tóról ami ősszel nagyon szép, és az ösvény olyan táblával kezdődik, hogy egyből egy zs kategóriás horrorfilmben érzed magad:

Belvárosi klubokról, ahol ahhoz hogy bejuss, egy szép listának kell hogy megfeleljen az öltözéked (monduk nem nehéz, mert általában van ujja az ingemnek, és nem hordok túlméretezett medálokat) nem is beszélve a három fényképes igazolványról:

Vagy az elmaradt beszámoló az igazi amerikai Halloween buliról, ahol sikerült megszereznem a leggázabb álarcot, igy igazi magyar alkoholistának öltözhettem be. (profi volt, a sapka hozzá volt varrva)
A pénteki sörözésekről, ahol miután kikérted az innivalódat a csapos feldob egy negyeddollárost, megkérdezi, hogy "heads or tails", és ha eltalálod a vendége voltál.
Vagy hogy milyen gyanús külsejü "TELISALAMI"-t lehet beszerezni "Samir's Imported Foods" boltjában:-D

De mindezt úgy gondolom sokkal viccesebb lesz élőben elmesélni, hiszen nemsokára:

-

-